De Powall Phönix is een houtvergasserkachel met gepatenteerde 3-stappen verbranding.

* Milieubewuste en geavanceerde verwarmingstechnologie;
* Prachtig vlammenspel;
* Optimale brandstofefficiëntie;
* Houtlengte 33 cm, vulruimte 22 l.;
* Nominaal vermogen warm water boiler 13,9 kw;
* Nominaal vermogen stralingswarmte 3,7 kw;
* Zeer gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm;
* Ook geschikt voor kleinere woningen;
* Zijpanelen in verschillende uitvoeringen: plaatstaal
(standaard) en natuursteen graniet (optie);
* Fijnstofgehalte < 20 mg/Nm3;
* Emissieklasse fase 2 DIN EN 13240.

 

 

Berekening voor het kachel vermogen:
Totaal vermogen: 20,5 KW
Schoorsteentrek:  13 Pa.
Schoorsteentemperatuur: 185 ºC
Schoorsteendiameter: 150 mm

Verbranding
Powall produceert sinds vele jaren kachels met hoog ontwikkelde branderkamers. Alleen al 3 patenten zijn in de Powall Phönix ingebouwd.

Rendement en prestaties
Deze houtvergasser vertoont uitstekende emissiewaarden en een hoog rendement. Met een thermisch vermogen van 13,9 kw in het watervoerende verwarmingssysteem en 3,7 kw aan stralingswarmte ontstaat een verhouding van 80% - 20%. Dit is uniek voor warmwaterkachels. Met de Robax energy plus-ruit wordt het vermogen 14,2 kw water
zijdig en 3,2 kw stralingswarmte bereikt. Hierdoor is de kachel in veel situaties toepasbaar.

Systeemconcept
Belangrijk voor een optimale werking is het juiste systeemconcept. Hierbij hoort een buffervat van minimaal 1000 liter inhoud. Bij koppeling aan een zonnecollector moet per m2 collector het buffervolume verhoogt worden met 100 – 150 liter. Alleen dan is een efficiënt, economisch gebruik van de aangeboden zonne-energie mogelijk. Bij een te kleine buffer vermindert de effectiviteit van het hele systeem.

Milieuvriendelijk met hout en zon voor warmwater en verwarming.
De Powall Phönix is een mooie, vrijstaande kachel met een grote ruit waar u van een mooi vlammenspel kunt genieten. Drie patenten zijn verwerkt in de Powall Phönix. De kachel staat garant voor een zeer lage emissiewaarde en een hoog rendement. Belangrijk voor de optimale werking is het juiste systeemconcept. Hierbij hoort een buffertank van minimaal 1000 liter. De combinatie met een zonnecollector is helemaal ideaal. De veel besproken fijnstofwaarde ligt bij Powall Phönix < 20 mg/Nm3 ver onder de grenswaarde welke in Duitsland van toepassing is. Door deze doordachte manier van verwarmen houdt u rekening met de toekomst, voor u zelf en ook voor uw kinderen.

Fijnstofwaarde


Het idee
De uitvinder en ontwikkelaar van de innovatieve en gepatenteerde 3-stappen verbranding, Heribert Posch, heeft in de branche veelvuldig over zich doen spreken. Door een speciaal verbrandingsrooster worden hete gassen gemengd met secundaire lucht in de verbrandingskamer. Dit veroorzaakt een nagenoeg complete verbranding. Het resultaat is milieuvriendelijk geproduceerde warmte en een ongewoon hoog rendement van de kachel.

Klik hier voor de pdf-versie van de folder van Powall Phönix!


Technische veranderingen voorbehouden / kleurafwijking vanaf de website is mogelijk.